Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Dobrovoľní hasiči v Trebišove môžu využívať obnovenú zbrojnicu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Dodávateľská firma urobila aj novú podlahu, ráta sa ešte s ochranným náterom dlažby.

Trebišov 2. januára (TASR) - Mesto Trebišov nedávno zrekonštruovalo hasičskú zbrojnicu, ktorá bude slúžiť miestnym dobrovoľným hasičom. Hovorkyňa miestnej samosprávy Martina Mištaničová informovala, že na obnovu získali dotáciu z Ministerstva vnútra SR takmer 30.000 eur.

"Rekonštrukcia a modernizácia zbrojnice priniesla krajší a účelnejší priestor. V budove nájde svoje zázemie Dobrovoľný hasičský zbor mesta Trebišov, ktorý u nás pôsobí od roku 2017," uviedla hovorkyňa. Dodala, že v rámci búracích prác sa v zbrojnici demontovali staré exteriérové okná, obidve garážové oceľové vráta a tiež sa osekala jestvujúca vonkajšia omietka. Dodávateľská firma urobila aj novú podlahu, ráta sa ešte s ochranným náterom dlažby.

Zbrojnica má aj nové okná, vonkajšie garážové dvere a upravili aj povrch fasády a vnútorných stien. "V kompletne zrekonštruovanej hasičskej zbrojnici sa vytvorili priestory na garážovanie protipožiarneho hasičského auta, protipovodňového vozíka a šatne pre členov dobrovoľného hasičského zboru," dodala Mištaničová.

Ďalšie náklady na rekonštrukciu vo výške viac ako 2000 eur dofinancovalo mesto z vlastných zdrojov. Radnica má neskôr v pláne obnoviť aj elektroinštaláciu a svietidlá a zabezpečiť tiež vykurovanie budovy.