Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Trebišov zrevitalizoval vnútroblok sídliska za MŠ Pri Polícii

Ilustračná snímka. Foto: TASR Roman Hanc

Na obnovu a skrášlenie časti sídliska samospráva získala grant 2300 eur z Rady fondu Prvej stavebnej sporiteľne pre rozvoj bytového hospodárstva.

Trebišov 5. augusta (TASR) – Zrevitalizovaný vnútroblok sídliska za Materskou školou (MŠ) Pri Polícii v Trebišove vo štvrtok slávnostne otvorili. V rámci projektu Technické služby mesta Trebišov oplotili jestvujúce detské ihrisko a obnovou prešla aj priľahlá zelená plocha. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Martina Mištaničová.

Súčasťou projektových činností bola výsadba okrasných stromčekov - sakúr, vyčistenie pieskovísk a doplnenie novým pieskom. „Z ďalších pôvodných, avšak nefunkčných pieskovísk hospodárske stredisko technických služieb vytvorilo suchý trvalkový záhon. Revitalizácia verejnej plochy určenej na oddych zahŕňala aj osadenie štyroch nových lavičiek a umiestnenie odpadkových košov. Vďaka týmto aktivitám mesto zatraktívnilo a zároveň zlepšilo bezpečnosť verejného priestoru vo vnútrobloku,“ uviedla hovorkyňa.

Na obnovu a skrášlenie časti sídliska samospráva získala grant 2300 eur z Rady fondu Prvej stavebnej sporiteľne pre rozvoj bytového hospodárstva. Materiálová a finančná spoluúčasť bola zabezpečená aj zo zdrojov mesta.