Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Trebišovská nemocnica vyčerpala kapacitu covidových lôžok

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V nemocnici sú v prevádzke všetky štyri UPV, ktorými zariadenie disponuje.

Trebišov 12. novembra (TASR) – Nemocnica v Trebišove má v piatok obsadených všetkých 83 covidových lôžok. Celkový počet pacientov s ochorením COVID-19 hospitalizovaných v štyroch nemocniciach siete Svet zdravia na Zemplíne sa oproti utorku (9. 11.) znížil o 12. Z 19 umelých pľúcnych ventilácií (UPV), ktoré majú tieto zariadenia spolu k dispozícii, ich je aktuálne voľných päť. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytla PR špecialistka súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti Bianka Krejčíová.

V trebišovskej nemocnici, kde od utorka prijali na covidové lôžka siedmich pacientov, sú v prevádzke všetky štyri UPV, ktorými zariadenie disponuje.

Najväčší pokles pacientov (o 14) s ochorením COVID-19 za uplynulé tri dni zaznamenala nemocnica vo Vranove nad Topľou. V piatok ich tam evidujú 38, pričom napojenie na UPV si vyžaduje zdravotný stav štyroch z nich. Obsadenosť nemocnice (72 percent) je aktuálne najnižšia v rámci regiónu.

Zo 72 na 66 sa znížil počet pacientov na covidových lôžkach v michalovskej nemocnici. Z ôsmich UPV sú aktuálne obsadené tri.

V nemocnici v Humennom pribudol od utorka jeden pacient s ochorením COVID-19, podporu UPV potrebujú traja spomedzi 39 hospitalizovaných s týmto ochorením.