Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Trebišovský kaštieľ otvorili vo večernom čase s atrakciami pre deti

Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, usporiadalo v sobotu 28. mája 2022 podujatie s názvom Sobota u Andrássyovcov. Foto: TASR - Roman Hanc

Pred kaštieľom, ktorý patril známemu šľachtickému rodu, si deti môžu maľovať, urobiť si obrovské bubliny, nechýba zážitková jazda na historickom traktore či jazda na poníkoch.

Trebišov 28. mája (TASR) – Program pre deti aj dospelých ponúka v sobotu v netradičnom večernom čase Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove. V kaštieli a jeho areáli sa koná pod názvom Sobota u Andrássyovcov.

"Je to vlastne akcia, ktorá zachytáva voľnočasové aktivity, ktorými sa mohli zaoberať Andrássyovci, a keďže sa blíži Medzinárodný deň detí, tak je zameraná hlavne na detského návštevníka, ale myslím si, že si na svoje prídu aj dospelí," povedala pre TASR lektorka múzea a kultúrneho centra Tatiana Vargová.

Pred kaštieľom, ktorý patril známemu šľachtickému rodu, si deti môžu maľovať, urobiť si obrovské bubliny, nechýba zážitková jazda na historickom traktore či jazda na poníkoch. "V kaštieli sa nachádzajú atrakcie, kde sa dievčatá môžu zahrať na princezné, vyrobiť si vlastný šperk, kolegyne im ukážu, ako sa niekedy popíjala kávička alebo čaj u Andrássyovcov, ako sa obliekali. Chlapci sa zase zahrajú na malých archeológov a hľadajú správny kľúč k pokladu," priblížila Vargová.
Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, usporiadalo v sobotu 28. mája 2022 podujatie s názvom Sobota u Andrássyovcov.
Foto: TASR - Roman Hanc

Sprístupnená je tiež obľúbená Expozícia poľovníctva a ochrany zveri, a mimoriadne aj vodná veža, ktorá nádržami zásobovala kaštieľ vodou. Pre dospelých je v priestoroch expozície Tokajského vinohradníctva a vinárstva komentovaná ochutnávka vín. Podujatie, ktoré sa začalo o 17.00 h, potrvá do 22.00 h.