Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

MATKE SA VYHRÁŽAL ZABITÍM: To všetko len pre cigarety

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Za tento skutok mu v zmysle zákona môže byť uložený trest odňatia slobody v trvaní od šiestich mesiacov do troch rokov, uviedla polícia.

Trenčín 13. mája (TASR) - Trest odňatia slobody až na tri roky hrozí 30-ročnému Trenčanovi, ktorý sa mal vyhrážať svojej 56-ročnej matke vyhrážať zabitím. Muža policajti obvinili z prečinu nebezpečného vyhrážania. Informovala o tom v piatok na sociálnej sieti trenčianska krajská polícia.

"Muž sa mal pod vplyvom alkoholu v spoločnej domácnosti svojej matke vyhrážať, že ak mu nedá cigarety, zabije ju v spánku. Na dôraz svojich hrozieb ju mal chytiť pod krk. Napadnutej žene sa však malo podariť vyšmyknúť a následne privolať políciu," opísali policajti.

Podľa nich neutrpela žiadne zranenia vyžadujúce si lekárske ošetrenie. "Privolaní policajti mužovi obmedzili osobnú slobodu, obvinili ho a spisový materiál realizovali v tzv. superrýchlom konaní. O tom, aký trest dostane, rozhodne súd. Za tento skutok mu v zmysle zákona môže byť uložený trest odňatia slobody v trvaní od šiestich mesiacov do troch rokov," doplnila polícia s tým, že obvinený sa podobného konania dopustil už v minulosti.

Polícia v Trenčíne každoročne rieši desiatky prípadov trestných činov nebezpečného vyhrážania, ublíženia na zdraví, týrania blízkej a zverenej osoby a vydierania, v ktorých obeťou boli ženy. "Policajti chránia všetkých, preto by poškodení nemali váhať a s dôverou sa na nich môžu kedykoľvek obrátiť. Násilie nemusí oznámiť len obeť, ale ktokoľvek, komu na iných záleží," pripomenula v tejto súvislosti polícia.