Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Trenčianska radnica odstraňuje nebezpečné prvky z detských ihrísk

Ilustračné foto Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Mesto plánuje na Nábrežnej ulici vybudovať nové detské ihrisko, no jeho realizácia závisí od schválení finančných prostriedkov v rozpočte mesta alebo prostriedkov získaných z eurofondov.

Trenčín 28. novembra (TASR) – Trenčianska radnica pokračuje v odstraňovaní nebezpečných herných prvkov z detských ihrísk. Mnohé nespĺňajú bezpečnostné kritériá a viaceré z nich ani nie je možné opraviť tak, aby vyhovovali dnešnej legislatíve.

Ako informovala hovorkyňa Trenčína Erika Ságová, tento týždeň mesto odstránilo nevyhovujúce herné prvky na detských ihriskách na uliciach Duklianskych hrdinov, Halalovke a Kyjevskej.

„Mesto ako vlastník pozemkov je zodpovedné za prípadné škody a úrazy, ktoré vzniknú ich používaním. V auguste kontrolovala herné prvky Slovenská obchodná inšpekcia na detských ihriskách na Nábrežnej ulici. Staré, takmer 50-ročné herné prvky, vyrobené a osadené za iných legislatívnych podmienok, dnes už nespĺňajú súčasné požiadavky na bezpečnosť,“ uviedla Ságová.

Mesto podľa nej plánuje na Nábrežnej ulici vybudovať nové detské ihrisko, no jeho realizácia závisí od schválení finančných prostriedkov v rozpočte mesta alebo prostriedkov získaných z eurofondov. Radnica plánuje aj úplnú obnovu ihriska Pádivec a ďalších ihrísk.