Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Trenčianska radnica reklamuje zimnú údržbu v prvej februárovej dekáde

Mierové námestie v Trenčíne, archívna snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Niektoré úseky komunikácií pre peších boli podľa hovorkyne Trenčína Eriky Ságovej niekoľko dní nebezpečne zľadovatené.

Trenčín 7. marca (TASR) – Trenčianska radnica reklamuje zimnú údržbu ciest a chodníkov v meste v prvej februárovej dekáde, voči spoločnosti vykonávajúcej zimnú údržbu chce uplatniť sankcie. Informovala o tom hovorkyňa Trenčína Erika Ságová.

"V piatok 3. februára zasiahlo aj naše mesto výrazné sneženie, po ktorom nasledovalo niekoľko mrazivých dní. Žiaľ, zimná údržba nebola dostačujúca a viaceré cesty, no najmä chodníky boli rizikové ešte aj niekoľko dní od začiatku sneženia," uviedla hovorkyňa.

Niektoré úseky komunikácií pre peších boli podľa nej niekoľko dní nebezpečne zľadovatené. Autobusy MHD v popoludňajších hodinách (3. 2.) museli vynechať niektoré autobusové zastávky.

"Výkon dodávateľa zimnej údržby objednáva a kontroluje Mestské hospodárstvo a správa lesov ako správca miestnych komunikácií. Zástupcovia spoločnosti uznali, že aj napriek vykonaným zásahom nezabezpečili bezpečnú prejazdnosť a priechodnosť miestnych komunikácií," doplnila Ságová.

Ako dodala, Mestské hospodárstvo a správa lesov listom vyzvalo dodávateľa zimnej údržby, aby uviedol konkrétne opatrenia, ktoré budú zárukou, že sa situácia nezopakuje. V odpovedi uvádza, že posilní pracovnú skupinu, ktorá sa bude intenzívnejšie venovať priechodom pre chodcov, autobusovým zastávkam a schodiskám. Sneh z cyklotrás bude odhŕňať zároveň s údržbou ciest, aby nevznikol priestor na jeho zamrznutie.

"Zároveň potvrdil, že má záujem si plniť svoje úlohy v súvislosti so zimnou údržbou profesionálne a svedomito. V týchto dňoch sa pripravuje výzva pre aktuálneho dodávateľa zimnej údržby v meste, týkajúca sa sankcií z omeškania výkonov od 3. do 10. februára,"
uzavrela hovorkyňa.