Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Regióny

Trenčianska radnica získala takmer 460.000 eur na dva úseky cyklotrás

Ilustračná foto. Foto: TASR – František Iván

Mesto bude projekt spolufinancovať sumou takmer 13.000 eur.

Trenčín 7. septembra (TASR) – Mesto Trenčín uspelo s dvomi projektmi na zvýšenie mestskej mobility budovaním siete cyklotrás. Do Trenčína tak príde na ďalšie dva úseky cyklotrás viac ako 457.000 eur.

Ako informovala hovorkyňa mesta Erika Ságová, v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu požiadalo mesto Trenčín o nenávratný finančný príspevok vo výške takmer 246.000 eur na projekt Zvýšenie mestskej mobility budovaním siete cyklistickej infraštruktúry v Trenčíne - Modernizácia mestských cyklotrás s cieľom zvýšenia bezpečnosti.

„Bude sa týkať ulíc v mestskej časti Stred – Soblahovská (1. etapa), Legionárska – Námestie sv. Anny – Braneckého a tiež ulíc v mestskej časti Sever – Hodžova a Jasná. Cyklistické komunikácie na týchto uliciach s celkovou dĺžkou 2,870 kilometra získajú vďaka projektu špeciálnu protišmykovú úpravu a vyznačenie bielymi čiarami z tvrdeného plastu,“ uviedla hovorkyňa s tým, že mesto bude projekt spolufinancovať sumou takmer 13.000 eur.

Druhý úspešný projekt sa týka vybudovania novej cyklotrasy na Istebníckej ulici. Táto trasa bude mať kľúčový význam v prepojení už budovaných cyklotrás na uliciach Kasárenská a Na Kamenci s Vážskou magistrálou ako nosným cyklistickým nadregionálnym prepojením. Na 1,5-kilometrový úsek využije mesto Trenčín nenávratný finančný príspevok takmer 212.000 eur, z vlastných zdrojov použije viac ako 11.000 eur.