Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Trenčianska radnica zrekonštruuje za materskú školu J. Halašu

Ilustračná snímka. Foto: TASR - František Iván

Z celkovej investície 820.000 eur získalo mesto viac ako 663.00 eur ako nenávratný finančný príspevok, zvyšok zaplatí zo svojho rozpočtu.

Trenčín 23. novembra (TASR) – Trenčianska radnica začala s rekonštrukciou Materskej školy J. Halašu. Dokončiť by ju mali o osem mesiacov. Informovala o tom hovorkyňa Trenčína Erika Ságová.

"Okenné a dverné konštrukcie sme na škôlke vymenili na jeseň 2020. V nasledujúcich ôsmich mesiacoch sa dokončí jej kompletná rekonštrukcia. Cieľom je zníženie spotreby energie, emisií a modernizácia všetkých budov, ktoré patria k škôlke," doplnila hovorkyňa.

Okrem zateplenia striech a plášťa budov v areáli škôlky sa podľa nej rekonštrukcia dotkne elektroinštalácie, vykurovania, chladenia, vzduchotechniky, osvetlenia i fotovoltiky. Chod škôlky, ktorú navštevuje viac ako 120 detí, práce nezastavia. Čas odpočinku detí budú robotníci rešpektovať.

Z celkovej investície 820.000 eur získalo mesto viac ako 663.00 eur ako nenávratný finančný príspevok, zvyšok zaplatí zo svojho rozpočtu. Práce bude robiť žilinská spoločnosť Soar, ktorá uspela vo verejnej súťaži.