Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Trenčianska samospráva zmodernizuje osem učební v troch školách

Ilustračné foto. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Na Kubranskej ulici zmodernizujú štyri učebne – jazykovú, počítačovú, biologicko–chemickú a polytechnickú. Na nové odborné učebne sa môžu tešiť i v ZŠ Na dolinách.

Trenčín 22. novembra (TASR) – Mesto Trenčín zmodernizuje vďaka financiám z Integrovaného regionálneho operačného programu učebne v troch základných školách vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti. Samospráva uspela vo výzve a získa na modernizáciu viac ako 230.000 eur.

Ako informovala hovorkyňa Trenčína Erika Ságová, v Základnej škole (ZŠ) na Kubranskej ulici zmodernizujú štyri učebne – jazykovú, počítačovú, biologicko–chemickú a polytechnickú. Na nové odborné učebne sa môžu tešiť i v ZŠ Na dolinách, kde pribudne jazyková a počítačová učebňa. V ZŠ na Bezručovej ulici pribudne počítačová a polytechnická učebňa.

„Je pravdepodobné, že okrem nového nábytku a učebných pomôcok bude nutná i stavebná úprava tried. Pred realizáciou sa však ešte musia uskutočniť verejné obstarávania. V týchto dňoch sa preto nedá ešte určiť termín začatia prác, vrátane dodania nového vybavenia odborných tried,“ uviedla Ságová.

Ako dodala, základné školy na uliciach Veľkomoravská, Novomeského, Dlhé Hony a Hodžova už majú didaktické pomôcky, počítače a iné vybavenie v nových odborných učebniach. Mesto na ne získalo viac ako 160.000 eur z eurofondov a prispelo i z rozpočtu.

„Základná škola na Veľkomoravskej ulici má novú počítačovú učebňu a stavebnými úpravami na tejto škole vznikla i moderná chemická trieda so všetkým potrebným vybavením. Škola na Hodžovej ulici má dve učebne s novými informačno-komunikačnými technológiami. Žiaci ZŠ Novomeského sa učia už aj v biologickej triede, kde majú k dispozícii moderné prístroje a pomôcky. Základná škola na Dlhých honoch má zatiaľ namontovanú časť vybavenia pre dve nové odborné učebne – počítačovú a jazykovú. Zvyšok dokončia počas vianočných prázdnin,“ doplnila hovorkyňa.