Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Trenčianski stredoškoláci vyšli do ulíc, podporujú učiteľov

Asi tisícka študentov stredných škôl sa stretla na protestnom zhromaždení 3. decembra 2012 v centre Trenčína. Štrajkom bojujú za lepšie financovanie školstva a vyššie platové ohodnotenie učiteľov. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Viac ako tisíc protestujúcich študentov sa vydalo na pochod mestom k sídlu Trenčianskeho samosprávneho kraja, ktorý je zriaďovateľom krajských stredných škôl.

Trenčín 3. decembra (TASR) – Viac ako tisícka študentov niektorých trenčianskych stredných škôl sa dnes zhromaždila na Mierovom námestí v Trenčíne, aby protestovala proti pomerom v slovenskom školstve. Rozhorčení študenti rozprestreli transparenty s nápismi ako Politici žijú v luxuse, my sa učíme v humuse, Odstráňte korupciu a peniaze sa nájdu, či Viac peňazí do školstva. Protestným zhromaždením chceli podporiť pedagógov v boji za zlepšenie podmienok v školstve.

Podľa jednej z organizátoriek dnešného protestu Karolíny Stopkovej, cieľom študentov je poukázať na pomery školstve a snaha, aby sa dostalo na dôstojné miesto v spoločnosti, kam patrí. Protestujúci študenti sa po vypočutí niekoľkých výziev na Mierovom námestí vydali na pochod mestom k sídlu Trenčianskeho samosprávneho kraja, ktorý je zriaďovateľom krajských stredných škôl. Odtiaľ sa sprievod vrátil späť na Mierové námestie, kde sa študenti rozišli a vrátili sa na vyučovanie do škôl.

Dnešné protestné zhromaždenie zorganizovali študenti Gymnázia Ľudovíta Štúra a Obchodnej akadémie v Trenčíne, podporili ho študenti Piaristického Gymnázia v Trenčíne.
Protestné zhromaždenie študentov, Trenčín 3. decembra 2012.
Foto: TASR/Radovan Stoklasa


Video: