Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Trenčiansky kraj eviduje 67 žiadostí o podporu zážitkového vzdelávania

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Dano Veselský

Stredné školy využili možnosť požiadať o financie aj na zorganizovanie návštevy divadelných predstavení v rôznych slovenských mestách.

Trenčín 4. júla (TASR) – Na Úrad Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) prišlo 67 žiadostí o finančnú podporu zážitkového vzdelávania stredoškolákov. Informovala o tom Barbora Jánošková z komunikačného oddelenia Úradu TSK.

Aj v rámci Európskeho roku mládeže podporuje kraj možnosť spoznať významné pamiatky či atraktívne miesta doma aj v zahraničí. Najčastejším cieľom exkurzií je Múzeum holokaustu v Seredi. Stredné školy využili možnosť požiadať o financie aj na zorganizovanie návštevy divadelných predstavení v rôznych slovenských mestách. Z Trenčianskeho kraja budú kroky študentov a ich pedagógov podľa predložených žiadostí najčastejšie smerovať do Košarísk či na Mohylu M. R. Štefánika na Bradle.

"V prvom kole bolo predložených 42 žiadostí na realizáciu akcií na podporu tematického zážitkového vzdelávania v celkovej sume viac ako 22.000 eur. Podalo ich spolu 22 stredných škôl, z toho 20 v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho kraja. V druhom kole využilo túto možnosť 17 stredných škôl, z toho v 16 prípadoch je zriaďovateľom Trenčianska župa. Predložili 25 žiadostí v celkovej sume takmer 14.000 eur," uviedla Jánošková.

Na zatraktívnenie vyučovacieho procesu TSK pravidelne vyčleňuje 100.000 eur, stredné školy môžu žiadať financie na dve exkurzie po 500 eur. Okrem toho aj na jednu až dve kultúrne či divadelné akcie do 700 eur.