Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Trenčiansky parlament bude mať v budúcom volebnom období 25 poslancov

Primátor Trenčína Richard Rybníček, archívna snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Podľa primátora Trenčína Richarda Rybníčka, pravidlá pre určenie počtu poslancov zastupiteľstva upravuje zákon o obecnom zriadení.

Trenčín 22. júna (TASR) - Trenčianske mestské zastupiteľstvo bude mať aj v nasledujúcom volebnom období 25 poslancov. Trenčania ich budú voliť v štyroch volebných obvodoch. Počet poslancov a volebných obvodov určili v stredu na zasadnutí poslanci mestského zastupiteľstva.

Podľa primátora Trenčína Richarda Rybníčka, pravidlá pre určenie počtu poslancov zastupiteľstva upravuje zákon o obecnom zriadení. Pre mesto Trenčín je to 19 až 31 poslancov. Pri 54.187 obyvateľoch Trenčína tak pripadá na jedného poslanca 2167 obyvateľov.

Vo volebnom obvode Stred (Dolné mesto, Dlhé Hony, Noviny, Biskupice) budú voliť šesť poslancov. Vo volebných obvodoch Juh (sídlisko Juh) a Sever (Sihoť, Opatová, Pod Sokolice, Kubrá, Kubrica) budú voliť po sedem poslancov. Volebný obvod Západ (Zámostie, Zlatovce, Istebník, Orechová, Záblatie) bude v mestskom parlamente zastupovať päť poslancov.