Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Trenčiansky poslanec podal podnet na nezákonnosť VZN o parkovaní

Miloš Mičega. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Prevádzkovým poriadkom podľa neho úradník mesta pozastavil vykonateľnosť VZN, čo sa stalo 3. februára, keď bolo znemožnené zakúpiť si parkovacie karty podľa stále platného VZN.

Trenčín 21. marca (TASR) – Novelizované všeobecne záväzné nariadenie (VZN) o dočasnom parkovaní na území mesta Trenčín je v rozpore so zákonom. Myslí si to poslanec trenčianskeho mestského zastupiteľstva Miloš Mičega. Podal podnet na Okresnú prokuratúru v Trenčíne.

"V pondelok 20. marca som podal podnet na Okresnú prokuratúru v Trenčíne, aby preskúmala zákonnosť novelizovaného VZN o dočasnom parkovaní s účinnosťou od 18. marca 2023 vrátane celého procesu," informoval TASR Mičega s tým, že parkovanie v Trenčíne je najdrahšie v celej strednej Európe.

Prevádzkovým poriadkom podľa neho úradník mesta pozastavil vykonateľnosť VZN, čo sa stalo 3. februára, keď bolo znemožnené zakúpiť si parkovacie karty podľa stále platného VZN. Nariadenie v Trenčíne obsahuje časti, ktoré sú vyhodnotené v iných krajských mestách ako nezákonné.

Ako dodal, prílohou žiadosti o parkovaciu kartu sú rôzne doklady, ktoré s vecou vôbec nesúvisia. Porušená je tak podľa neho zásada minimalizácie zhromažďovania informácií o ľuďoch.

Ako TASR informovala hovorkyňa mesta Trenčín Erika Ságová, aktivitu poslanca Mičegu nebude radnica nateraz komentovať.