Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Trenčiansky kraj začal s opravou ciest v okrese Partizánske

Na snímke oprava cesty. Foto: TASR - Ján Krošlák

V pláne má i pokračovanie rekonštrukcie cesty druhej triedy pri Hradišti a úseku cesty od Veľkých Uheriec po Skýcov.

Partizánske 11. augusta (TASR) - Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) začal s opravou asfaltového povrchu ciest pri Bošanoch a Krásne v okrese Partizánske. V pláne má i pokračovanie rekonštrukcie cesty druhej triedy pri Hradišti a úseku cesty od Veľkých Uheriec po Skýcov. Informoval o tom primátor Partizánskeho a podpredseda TSK Jozef Božik.

"Opravou prechádzajú cesty od Bošian po Nedanovce v celkovej dĺžke 2,4 kilometra a od Krásna po Turčianky v dĺžke 1,8 kilometra. Hrúbka asfaltového koberca je päť centimetrov. Na miestach, kde bolo väčšie poškodenie vozovky, je jeho hrúbka väčšia," spresnil Božik.

Samosprávny kraj plánuje pokračovať i v rekonštrukcii cesty druhej triedy od Hradišťa po Partizánske. Opravy ukončil dodávateľ po problémoch s podložím, v TSK teraz prebieha súťaž na nového dodávateľa prác.

"Práce budú pokračovať po ukončení verejného obstarávania rekonštrukcie podložia vozovky, ktorá nebola predmetom projektu. Snahou tiež je, aby sa v tomto volebnom období začali a najlepšie i ukončili práce na rekonštrukcii cesty od Veľkých Uheriec po Skýcov. Všetko však závisí od finančných možností regionálnej samosprávy," dodal primátor.