Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Trenčín do budovania cyklotrasy do centra investuje 240.000 eur

Ilustračné foto Foto: TASR/Martin Baumann

S výstavbou by sa malo začať na jar.


Trenčín 14. januára (TASR) – Mesto Trenčín investuje v tomto roku 240.000 eur do vybudovania cyklotrasy z najväčšieho mestského sídliska Juh do centra mesta. S výstavbou by sa malo začať už na jar, prvú etapu projektu v celkovej výške 320.000 eur dokončia už v tomto roku.

Podľa primátora Trenčína Richarda Rybníčka ide o prelomový moment v budovaní cyklotrás na území krajského mesta. Na samotné vybudovanie cyklotrasy je v rozpočte na tento rok určených 180.000 eur. "Je to významná investícia do naozaj reálnej, bezpečnej cyklotrasy. Plus ešte máme v rozpočte k tým 180.000 eurám schválených ďalších 60.000 eur na posilnenie cyklotrás. Ale to už nie je otázka vybudovania cyklotrás, ale ich vyznačovania na cestách," priblížil Rybníček.

Ako dodal, už existuje komisia, ktorá pripravuje projekty na vybudovanie cyklotrás v Trenčíne za štyri milióny eur. "To sú projekty, ktoré sú pripravené a chceme ich financovať z Integrovaného regionálneho operačného programu v rámci programovacieho obdobia, ktoré sa teraz začína. Do Trenčína ako krajského mesta by malo ísť z eurofondov 14 miliónov eur, z nich až štyri milióny pôjdu na vybudovanie cyklotrás. Verím, že za štyri až päť rokov by sa tak Trenčín mohol zásadne zmeniť aj z pohľadu cyklodopravy," zdôraznil trenčiansky primátor.