Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Festival Fest Art a moderný trh Trenčín na korze sa tento rok spoja

Mesto Trenčín a jeho dominanta. FOTO TASR - Radovan Stoklasa Foto: TASR

Organizátori oboch podujatí sú presvedčení, že ich spojenie bude prínosné pre obe strany a obe akcie tak získajú nový rozmer.

Trenčín 4. marca (TASR) – Kultúrno-umelecký festival Fest Art a moderný mestský trh Trenčín na korze sa tento rok prvýkrát spoja. Obe podujatia budú v okolí gymnázia. Informovala o tom hovorkyňa Trenčína Erika Ságová.

Fest Art je kultúrno-umelecký festival, ktorý sa zameriava na zveľaďovanie verejných priestranstiev pomocou modernej maľby či streetartu. Trenčín na korze je moderný mestský trh, kde môže človek nájsť produkty od lokálnych predajcov a tiež kultúrny program. Organizátori oboch podujatí sú presvedčení, že ich spojenie bude prínosné pre obe strany a obe akcie tak získajú nový rozmer.

Korzo sa uskutoční už tradične na Ulici 1. mája. Fest Art tento rok zmení miesto konania a maľovať sa bude na stenu gymnázia zo strany parkoviska na Nešporovej ulici, kde bude aj sprievodný program. Tým vznikne v polovici mája jednodňový festival v okolí celého gymnázia, kde ľudia budú môcť nájsť market, chillout zónu, dve pódiá s kultúrnym programom, detský kútik, rôzne workshopy, barbiera a, samozrejme, budú môcť sledovať šesticu umelcov pri tvorení diela na ploche 240 štvorcových metrov,“ doplnila Ságová.