Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Jubilejnú Akadémiu tretieho veku v Trenčíne ukončilo 37 absolventov

Ilustračné foto. Foto: TASR - Roman Hanc

Poslaním ATV v Trenčíne je sprostredkovanie informácií pre seniorov v dôchodkovom veku.

Trenčín 16. júna (TASR) – Prevzatím absolventských osvedčení ukončilo 37 úspešných absolventov jubilejný 35. ročník Akadémie tretieho veku (ATV) v Trenčíne. Informovala o tom podpredsedníčka ATV Anna Pinďáková.

"Z pôvodne plánovaných 10 seminárov sa v tomto ročníku uskutočnilo pre pandémiu len šesť. Jubilejný ročník celoživotného vzdelávania seniorov trenčianskeho regiónu absolvovalo 37 poslucháčov, ktorí sa zúčastnili aspoň štyroch seminárov," uviedla Pinďáková.

Poslaním ATV v Trenčíne je sprostredkovanie informácií pre seniorov v dôchodkovom veku. ATV poskytuje príležitosť na nadviazanie kontaktov ľudí rovnakej vekovej kategórie, podnecuje záujem o súčasný život, stimuluje rozvoj tvorivých schopností a kvalitné vyplnenie voľného času. Zúčastňujú sa jej seniori vo veku od 65 do 90 rokov. V tomto ročníku dostala osvedčenie za účasť i 91-ročná Mária Hanáková.

ATV vznikla v školskom roku 1987/1988, kedy ju začali organizovať geriatrické oddelenie trenčianskej nemocnice, lekársky spolok a mestské kultúrne stredisko. Po založení Jednoty dôchodcov na Slovensku v roku 1992 začala ATV od školského roku 1992/1992 organizovať práve táto organizácia.