Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Trenčania budú na budúci rok bez letnej plavárne

Ilustračné foto Foto: TASR

Obyvatelia budú mať k dispozícii starú letnú plaváreň, hoci pôvodne mala uvoľniť miesto zrekonštruovanej železničnej trate už pred letom.

Trenčín 18. apríla (TASR) – Trenčanom bude počas tohto leta slúžiť stará letná plaváreň. Mesto Trenčín by malo dostať od štátu 7,5 milióna eur na dokončenie nefunkčnej novej letnej plavárne a s ňou súvisiace investičné akcie. Informoval o tom primátor Trenčína Richard Rybníček.

"Zmluva, o ktorej rokujeme, počíta s tým, že po jej podpise sa Železnice SR zaviažu k spomínanej investícii. Nikdy by som nerokoval o zmluve, pokiaľ by som nemal prísľub, že suma bude financovaná zo štátneho rozpočtu. Zmluva je na železniciach a je vo finálnej fáze," povedal Rybníček.

Trenčania budú mať k dispozícií len starú plaváreň

Ako dodal, tento rok budú mať Trenčania k dispozícii starú letnú plaváreň, hoci pôvodne mala uvoľniť miesto zrekonštruovanej železničnej trate už pred letom. "Napokon sme sa so železnicami a staviteľom dohodli, že stavebné práce na starej letnej plavárni sa začnú až po letnej sezóne. Na budúci rok Trenčania plaváreň mať nebudú, pretože sa začne s investíciami do novej letnej plavárne a do letnej sezóny sa sfunkčniť nestihne. Nová letná plaváreň bude k dispozícii v lete 2015."

Letnú plaváreň postavilo mesto v roku 2010 ešte za predchádzajúceho primátora Branislava Cellera ako vyvolanú investíciu v súvislosti s modernizáciou železničnej trate na rýchlosť 160 kilometrov za hodinu. Pre ňu sa totiž mala zbúrať doteraz slúžiaca stará letná plaváreň, ktorá je len niekoľko stoviek metrov od novej. Nová plaváreň nemá inžinierske siete, nie je tam prívod vody a mesto stojí nefunkčná plaváreň okolo 800.000 eur. Nefunkčné kúpalisko v Trenčíne je podľa Rybníčka náhrobným kameňom cellerizmu. "Toto je miesto, ktoré je výsledkom absolútneho diletantizmu a neprofesionality a výsledkom vládnutia bývalého primátora," komentoval Rybníček celý projekt v lete minulého roku.