Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Letné osvieženie: Kúpalisko v Trenčíne otvoria 17. júna

Na snímke pohľad na bazény a topogány počas prípravy letného kúpaliska na novú sezónu, 1. júna 2023 v Trenčíne. Letné kúpalisko na Ostrove plánujú otvoriť v sobotu 17. júna 2023. Foto: TASR Radovan Stoklasa

V porovnaní s minulým letom sa vstupné na kúpalisko zdvojnásobilo. Dôvodom je nárast cien energií.

Trenčín 1. júna (TASR) – Na letnom kúpalisku na Ostrove v Trenčíne finišujú prípravy na novú sezónu. Pre verejnosť kúpalisko otvoria 17. júna. TASR o tom informoval správca kúpaliska Róbert Buchel.

"Momentálne prebiehajú čistiace, dezinfekčné a hygienické práce v bazénoch, aby sme ich mohli napustiť, doplniť chémiu. Voda musí cirkulovať a jej vzorky musíme pred otvorením odovzdať regionálnemu úradu verejného zdravotníctva," povedal Buchel.

Ako dodal, samotná príprava bazénov trvá dva až tri týždne, všetko závisí od počasia. V júni bude podľa neho kúpalisko otvorené iba počas víkendov, denná prevádzka sa začne 1. júla a v závislosti od počasia potrvá do konca augusta.



V porovnaní s minulým letom sa vstupné na kúpalisko zdvojnásobilo. Dôvodom je nárast cien energií. "Aj napriek tomu, že cena je vyššia, letné kúpalisko v Trenčíne ponúka benefity, ktoré návštevníci v rámci vstupného môžu využívať bezplatne," doplnil správca.

Súčasťou areálu trenčianskeho letného kúpaliska je plavecký bazén, dopadový bazén s tromi tobogánmi, ktoré návštevníci môžu využívať bezplatne, veľký relaxačný a detský bazén.

Na snímke pracovníci kúpaliska čistia dno bazéna počas prípravy letného kúpaliska na novú sezónu, 1. júna 2023 v Trenčíne. Letné kúpalisko na Ostrove plánujú otvoriť v sobotu 17. júna 2023.
Foto: TASR Radovan Stoklasa