Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Regióny

Trenčín pokračuje v budovaní polopodzemných kontajnerov

Ilustračné foto. Foto: TASR - Michal Svítok

Mesto pokračuje v budovaní polopodzemných kontajnerov.

Trenčín 5. augusta (TASR) – Trenčín pokračuje v budovaní polopodzemných kontajnerov. Nové nádoby na triedený a komunálny odpad pribudli na uliciach Halalovka, Clementisova a Ivana Krasku, nahradili pôvodné stojiská s farebnými plastovými nádobami na kolieskach. Informovala o tom hovorkyňa mesta Erika Ságová.

„Prvé polopodzemné kontajnery v Trenčíne ako pilotný projekt postavili už v roku 2015 na Žilinskej ulici a Pred poľom na náklady spoločnosti, ktorá sa zaoberá odpadovým hospodárstvom. Ďalšie už budovalo mesto zo svojich zdrojov," spomenula Ságová.

Spolu je tak v Trenčíne k začiatku augusta podľa nej vybudovaných 26 moderných stojísk s kontajnermi zapustenými do zeme. „Majú väčší objem, jeden takýto kontajner dokáže nahradiť päť nádob s objemom 1100 litrov, majú estetický vzhľad, sú bez možnosti vyberania odpadu, nedajú sa premiestňovať ani vysypať," ozrejmila s tým, že k výhodám patrí aj väčšia čistota na stojiskách, obmedzenie zápachu i ušetrené finančné náklady na vývoz odpadu.

Mesto pokračuje v budovaní polopodzemných kontajnerov. „Najbližšie pribudnú ďalšie stojiská v druhej časti Halalovky a na Soblahovskej ulici. Ich výstavba sa už začala," dodala hovorkyňa mesta.