Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Trenčín: Na hlavnom cintoríne postavila radnica 60 urnových schránok

Pohľad na Trenčiansky hrad, archívne foto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Radnica tak reagovala na zvyšujúci sa počet kremácií.

Trenčín 18. augusta (TASR) – Mesto Trenčín vybudovalo na hlavnom cintoríne prvých 60 urnových schránok. Radnica tak reagovala na zvyšujúci sa počet kremácií. Informovala o tom hovorkyňa Trenčína Erika Ságová.

"Na hlavnom cintoríne je dnes sedem urnových stien so šiestimi schránkami a dve s deviatimi schránkami. Vyrobené sú z gresu - veľmi kvalitného, odolného a na údržbu nenáročného materiálu. Mesto do urnových stien investovalo 60.000 eur," doplnila hovorkyňa s tým, že k dispozícii bude 60 urnových schránok, z toho 42 s kapacitou dvoch urien a 18 s kapacitou troch urien. Sú umiestnené v novej časti hlavného cintorína.

Ako dodala, kolumbáriá sa budú môcť využívať až po tom, ako mestské zastupiteľstvo schváli prevádzkový poriadok pohrebísk mesta Trenčín, v ktorom bude už zahrnutý aj poplatok za prenájom urnovej schránky.

"Ak bude záujem o kremácie naďalej stúpať, budeme pokračovať vo výstavbe ďalších urnových stien. Na hlavnom cintoríne máme naprojektovaný priestor pre urnové steny s kapacitou ďalších 222 schránok. Výhľadovo počítame s urnovými stenami aj na niektorých iných cintorínoch v meste," uzavrela Ságová.