Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Trenčín prispeje na cyklistické preteky Okolo Slovenska

Trenčiansky hrad Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Poslanci schválili 10-tisíc eur, ktoré budú určené na preteky.

Trenčín 13. mája (TASR) – Mesto Trenčín prispeje zo svojho rozpočtu na tohtoročné cyklistické preteky Okolo Slovenska sumou 10.000 eur. Rozhodli o tom na piatkovom (10.5.) zasadnutí mestského zastupiteľstva tamojší poslanci na návrh predsedu poslaneckého klubu Smer-SD Daniela Beníčka.

Podľa Beníčka niet lepšej reklamy pre Trenčín, ako keď ho navštívi 120 cyklistov z 23 krajín troch kontinentov. Trenčín bude podľa neho etapovým mestom pretekov Okolo Slovenska po piatich rokoch a v tomto volebnom období sa už takáto šanca nenaskytne. "Nezoberieme to ľuďom, nezoberieme to z ciest, neobmedzí to chod domácností. Je to z rezervy na administratívne činnosti mesta. Len ubytovanie výpravy, ktorá sem príde, bude stáť 9000 eur," povedal Beníček.

Rozhodnutie poslancov o desaťtisícovej dotácie na preteky Okolo Slovenska primátor Trenčína Richard Rybníček podpíše. "Poslanci sa rozhodli dať 10.000 eur na dojazd jednej z etáp do Trenčína. Ja som to rešpektoval, ale osobne si myslím, že táto čiastka je privysoká a mohla byť o niečo nižšia," skonštatoval Rybníček s tým, že schvaľovanie rozpočtu a jeho zmien je najväčšou kompetenciou poslancov.