Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Trenčín počíta pre koncert Rammsteinu s možným kolapsom dopravy

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Ondrej Podolinský

Organizátor koncertu sa bude snažiť dopravu rozptýliť prenosným dopravným značením už od Piešťan na viacero ciest.

Trenčín 25. mája (TASR) - Trenčianska radnica počíta v súvislosti s júnovým koncertom nemeckej metalovej kapely Rammstein s možným kolapsom dopravy. Očakávajú príchod vyše 40.000 účastníkov. Pre TASR to uviedla hovorkyňa mesta Erika Ságová s tým, že akciu s takýmto počtom návštevníkov Trenčín ešte nehostil.

"Obyvatelia mesta a priľahlých obcí musia v deň koncertu počítať s rozsiahlymi popoludňajšími kolónami. Návštevníkom koncertu odporúčame pricestovať verejnou dopravou - vlakmi a kyvadlovou autobusovou dopravou. V prípade príchodu osobnými autami odporúčame zobrať si na daný deň dovolenku a pricestovať niekoľko hodín pred koncertom," povedala Ságová.

Dodala, že mesto podľa platnej legislatívy nevie zaviesť špeciálne opatrenia na infraštruktúre štátu či samosprávneho kraja. "Na cesty prvej, druhej a tretej triedy nemáme žiadny reálny vplyv a nevieme uskutočniť ani jednoduché úpravy jazdných pruhov v križovatkách," poznamenala. Zároveň informovala, že organizátor koncertu sa bude snažiť dopravu rozptýliť prenosným dopravným značením už od Piešťan na viacero ciest.

Kapela Rammstein vystúpi na trenčianskom letisku v stredu 14. júna. Na Slovensku sa predstaví po viac ako 11 rokoch, predchádzajúci koncert odohrala na bratislavskom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu 6. novembra 2011.