Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Regióny

Pri trenčianskej krytej plavárni bude veľkokapacitné odberové miesto

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Naďalej bude fungovať aj odberové miesto pri Regionálnom úrade verejného zdravotníctva v Trenčíne s dennou kapacitou 100 odberov.

Trenčín 3. septembra (TASR) – Veľkokapacitné odberové miesto na odber vzoriek na COVID-19 začne fungovať v piatok pri krytej plavárni v Trenčíne. O jeho zriadení rozhodlo Ministerstvo zdravotníctva SR.

Ako informovalo mesto Trenčín na svojej webovej stránke, fungovať bude každý deň okrem nedele od 8:00 do 16:00. Na jeho zriadení sa podieľajú armádne zložky, trenčianska nemocnica zabezpečuje personál, mesto Trenčín poskytuje priestor, napojenie na elektrickú energiu a vodu z budovy plavárne.

„Veľkokapacitné mobilné odberové miesto sa nachádza pri mestskej krytej plavárni na Mládežníckej ulici. Pozostáva z dvoch odberových kontajnerov a jedného sociálneho kontajnera, ktorý bude slúžiť pre pracovníkov,“ informovala hovorkyňa Fakultnej nemocnice Trenčín Martina Holecová.

Dôvodom zriadenia veľkokapacitného odberového miesta v Trenčíne je narastajúci počet ľudí s podozrením na ochorenie COVID-19 v Trenčianskom kraji a rastúca potreba testovania pacientov na toto ochorenie. Denná kapacita veľkokapacitného odberového miesta je 300 odberov. Naďalej bude fungovať aj odberové miesto pri Regionálnom úrade verejného zdravotníctva v Trenčíne s dennou kapacitou 100 odberov.

Národné centrum zdravotníckych informácií upozorňuje, že odbery budú vykonané iba ľuďom s platným Covid-passom, o vyšetrenie je preto potrebné požiadať prostredníctvom elektronického formuláru na www.korona.gov.sk.