Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Regióny

Tohtoročnú trenčiansku Akadémiu tretieho veku ukončilo 150 seniorov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Z pôvodne plánovaných desiatich seminárov sa pre koronakrízu uskutočnilo iba šesť, pre negatívny statický posudok kultúrneho centra odpadol aj záverečný seminár.

Trenčín 15. júna (TASR) – Takmer 150 seniorov z Trenčína a okolia absolvovalo tohtoročnú Akadémiu tretieho veku. V poradí 33. ročník akadémie prerušila koronakríza, ale aj havarijný stav Kultúrneho centra Dlhé hony, kde mala akadémia základňu.  

Ako informovala prvá podpredsedníčka Rady Akadémie tretieho veku Anna Pinďáková, z pôvodne plánovaných desiatich seminárov sa pre koronakrízu uskutočnilo iba šesť, pre negatívny statický posudok kultúrneho centra odpadol aj záverečný seminár. Akadémiu v aktuálnom školskom roku absolvovalo spolu 146 poslucháčov, ktorí sa zúčastnili na štyroch až šiestich seminároch.

„Vďaka patrí lektorom za prednášky bez nároku na honorár, hosťom za osobné návštevy, povzbudenie a podporu, organizátorom i spoluorganizátorom a poslucháčom za aktívnu účasť na seminároch,“ uviedla Pinďáková.

Rada Akadémie tretieho veku podľa nej momentálne pokračuje v hľadaní nových priestoroch, aby začiatkom septembra slávnostne otvorili v poradí 34. ročník akadémie.