Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Novinkou na výstave Slovak Funeral bude súťaž vo výkope hrobov

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

V Trenčíne je výstava z oblasti pohrebníctva Slovak Funeral 2014

Trenčín 6. novembra (TASR) – Ponúknuť produkty a aktuálne informácie z oblasti pohrebníctva je hlavným cieľom medzinárodnej kontraktačno-predajnej výstavy pohrebných a kremačných služieb Slovak Funeral 2014. Začína sa dnes popoludní na trenčianskom výstavisku Expo Center, potrvá do soboty (8. 11.) a predstaví sa na nej 25 vystavovateľov zo Slovenska, Česka a Maďarska.

Ako TASR informovala PR manažérka výstaviska Expo Center Ivana Ridékyová už v stredu (5. 11.) sa začala medzinárodná konferencia Právo na ľudskú dôstojnosť, na ktorej prezentujú predstavitelia z členských štátov Vyšehradskej štvorky najnovšie poznatky, trendy a možnosti riešenia problémov pohrebných služieb, legislatívy i životného prostredia.

„Novinkou na výstave Slovak Funeral bude súťaž vo výkope hrobov. Zúčastnia sa na nej súťažiaci krajín V4 - Česka, Poľska, Maďarska a Slovenska. Štyri súťažné dvojčlenné tímy začnú s výkopom hneď po otvorení výstavy. Bude sa hodnotiť nielen čas výkopu a následná konečná úprava hrobového miesta, ale aj dodržanie určených rozmerov, bezpečnosti pri práci a iné kritériá, ktoré majú vplyv pri utváraní si názoru pozostalých na profesionalitu pracovníkov v pohrebníctve,“ doplnila Ridékyová s tým, že súčasťou sprievodného programu výstavu bude aj aranžérska súťaž stredných škôl - tvorba venca, ikebany a výzdoba urny.