Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

V Trenčíne budú pokračovať v oprave výtlkov

Ilustračné foto. Foto: TASR

Poslanci mestského zastupiteľstva v Trenčíne schválili v máji na opravu výtlkov 150.000 eur.

Trenčín 2. júna (TASR) – Opravy miestnych komunikácií v Trenčíne budú pokračovať aj tento mesiac. Najakútnejšie opravy robili technológiou studeného asfaltu priebežne od začiatku roka, po spustení obalovačky v Dubnici nad Váhom v apríli sa začalo s opravami komunikácií vo väčšom rozsahu. Informovalo o tom mesto na svojej webovej stránke.


"V máji bol opravený veľmi poškodený povrch mosta na Ostrov a aj časť nebezpečných výtlkov na Ulici k dolnej stanici. V máji pokračovali opravy výtlkov na uliciach Hodžova, M. Rázusa, Považská a Stromová," uviedol správca miestnych komunikácií Stanislav Mičko.

Naďalej podľa neho pokračovali rozsiahle opravy výtlkov na Opatovskej ulici. Na jej opravu použili už 216 ton asfaltového betónu. Pre takýto rozsah prác sa posunuli termíny opráv niektorých komunikácií na jún.

Tento mesiac bude oprava komunikácií pokračovať v centre mesta na uliciach Jilemnického, Jesenského, Karpatskej, Vajanského, Pod Brezinou a na Dolnom Šianci. Na najväčšom trenčianskom sídlisku Juh by mali zmiznúť výtlky na Západnej, Novomeského, Šmidkeho, T. Vansovej, Šafárikovej ulici, rovnako ako v Halalovke a na Ulici M. Bela. V časti Zámostie mesto opraví ulice Ľ. Stárka, Na kamenci, Bavlnársku, Zlatovskú a výtlky na niektorých ďalších uliciach v Zámostí.

Poslanci mestského zastupiteľstva v Trenčíne schválili v máji na opravu výtlkov 150.000 eur, od štátu očakávali ďalších 100.000 ako dotáciu. Doteraz však prišlo na opravy výtlkov do Trenčína zatiaľ iba 30.000 eur.