Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Tretia vlna pandémie neovplyvnila zatiaľ výrobu v pivovare Šariš

Na snímke procesná technologička sladovne Gabriela Galajdová vysvetľuje proces sladovania. Veľký Šariš 10. augusta 2021. Foto: TASR - Milan Kapusta

V Pivovare Šariš vo Veľkom Šariši pracuje približne 330 ľudí, v samotnej výrobe asi 150.

Veľký Šariš 30. septembra (TASR) - Nastupujúca tretia vlna pandémie ochorenia COVID-19 nateraz neovplyvnila výrobu v Pivovare Šariš vo Veľkom Šariši. Ako pre TASR uviedol manažér závodu Grzegorz Komora, výroba v pivovare funguje aktuálne v štandardnom režime a bez prerušenia.

"Z približne 150 našich výrobných pracovníkov momentálne nie je v karanténe ani jeden. Už od začiatku pandémie sme zaviedli prísne protipandemické opatrenia a vďaka zodpovednému prístupu našich ľudí sa nám dlhodobo darí udržiavať počty nakazených v minimálnych číslach. Keďže aktuálne spadá okres Prešov do pásma prvého stupňa ohrozenia, v Pivovare Šariš dodržiavame všetky nariadenia Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR a regionálnych hygienikov vrátane povinného používania ochranného respirátora FFP2 v interiéri," priblížil Komora.

Mesiac september je z pohľadu výroby v objemoch podľa neho porovnateľný s rovnakým mesiacom minulého roka.

"Oproti letným mesiacom každoročne s koncom hlavnej pivnej sezóny evidujeme pokles zhruba o 20 percent a viac. Z letných mesiacov bol z hľadiska výroby najsilnejší júl, počas ktorého sme navarili takmer 150.000 hektolitrov piva. Zvýšený dopyt po našich značkách bol spôsobený kombináciou dobrého počasia a uvoľnením opatrení, vďaka ktorým padali počas júla rekordy v rámci denných objednávok. Tie prekonali naše očakávania a maximá z predchádzajúcich rokov až o 20 percent," dodal Komora.

V Pivovare Šariš vo Veľkom Šariši pracuje približne 330 ľudí, v samotnej výrobe asi 150.