Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Tretina kontrolovaných vodičov v okrese Partizánske porušila predpisy

Ilustračné foto Foto: TASR

U štyroch vodičov - dvoch cyklistov a dvoch šoférov policajti zistili vedenie vozidla pod vplyvom alkoholu nad zákonom povolenú hodnotu.

Partizánske 3. augusta (TASR) - Policajti uplynulý týždeň zistili u tretiny kontrolovaných vodičov v okrese Partizánske porušenie predpisov. Dvom vodičom a dvom cyklistom počas dopravno-bezpečnostnej akcie namerali v dychu nad jedno promile alkoholu. Informovala o tom v stredu na sociálnej sieti trenčianska krajská polícia.

Polícia sa v okrese Partizánske minulý týždeň zamerala najmä na kontrolu dodržiavania povinností vodičov motorových i nemotorových vozidiel a ich vedenie pod vplyvom alkoholických nápojov a iných omamných a psychotropných látok. "Policajti skontrolovali celkovo 220 vodičov motorových i nemotorových vozidiel, u ktorých v 71 prípadoch zistili rôznorodé porušenie pravidiel v cestnej premávke, ktoré vyriešili uložením blokovej pokuty," uviedla polícia.

U štyroch vodičov - dvoch cyklistov a dvoch šoférov policajti zistili vedenie vozidla pod vplyvom alkoholu nad zákonom povolenú hodnotu. "Za 30. kalendárny týždeň zadržali policajti v Partizánskom až troch páchateľov trestných činov súvisiacich s vedením motorového vozidla. V dvoch prípadoch išlo o trestný čin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a v jednom prípade o trestný čin marenia výkonu úradného rozhodnutia," priblížili policajti.

Všetci traja podľa nich skončili v cele policajného zaistenia, kde boli po vykonaní procesných úkonov odovzdaní s návrhom na podanie obžaloby prokurátorovi. U jedného vodiča policajti podali aj podnet na podanie návrhu na vzatie do väzby z dôvodu, že napriek dvom vydaným rozhodnutiam okresného dopravného inšpektorátu a jednému rozsudku okresného súdu viedol motorové vozidlo znova a existuje teda dôvodná obava, že bude v páchaní trestnej činnosti pokračovať.