Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Nákladné auto s cisternou narazilo pri obci Trhovište do stromu

Ilustračné foto. Foto: Prezídium hasičského a záchranného zboru

Vodič nehodu neprežil.

Trhovište 1. júla (TASR) – Tragicky sa skončila dopravná nehoda, ktorá sa v sobotu (30.6.) skoro ráno stala pri obci Trhovište v okrese Michalovce. Ťahač zn. Volvo s návesom prešiel na ceste do protismeru, prevrátil sa do priekopy a narazil do stromu. Pri nehode zomrel 39-ročný vodič z okresu Snina. Informovala o tom polícia.

K nehode došlo okolo 5.30 h na štátnej ceste smerom od Trhovišťa na Michalovce. Podľa polície sa tak stalo pravdepodobne z dôvodu nevenovania sa plne vedeniu vozidla a sledovaniu situácie v cestnej premávke. "Vodič pri dopravnej nehode utrpel zranenia nezlučiteľné so životom. U nebohého muža bude prítomnosť alkoholu zisťovaná pri pitve," uviedla košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Presná príčina dopravnej nehody, miera zavinenia i bližšie okolnosti sú predmetom ďalšieho vyšetrovania aj za prítomnosti znalca z odboru cestná doprava. Predbežná škoda na vozidle bola vyčíslená na 10.500 eur.