Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Tri nemocnice na Spiši zakázali návštevy na lôžkových oddeleniach

Ilustračné foto. Foto: TASR - Oliver Ondráš

Novým opatrením v krompašskej nemocnici je aj to, že pacienti, ktorí idú na plánovaný alebo akútny operačný zákrok, musia podstúpiť testovanie na ochorenie COVID-19.

Krompachy/Kežmarok/Levoča 21. júla (TASR) – Nemocnica Krompachy, Nemocnica Dr. Vojtecha Alexandra Kežmarok a Všeobecná nemocnica s poliklinikou Levoča zakázali od stredy návštevy hospitalizovaných pacientov na svojich lôžkových oddeleniach.

Toto opatrenie prijali vzhľadom na zhoršenie sa epidemiologickej situácie súvisiacej s pandémiou ochorenia COVID-19. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa skupiny Agel SK Martina Pavliková.

V krompašskej nemocnici je podľa hovorkyne triáž pri vstupe zrušená, avšak teplotu a cestovateľskú anamnézu pacientom a sprevádzajúcim osobám zisťujú priamo v ambulanciách nemocnice. Zároveň sa pri návšteve lekára vypisuje dotazník.

Pavlikova doplnila, že novým opatrením v krompašskej nemocnici je aj to, že pacienti, ktorí idú na plánovaný alebo akútny operačný zákrok, musia podstúpiť testovanie na ochorenie COVID-19. Vedenie nemocnice zakazuje tiež akýkoľvek voľný pohyb osôb v areáli nemocnice, ktorý nie je viazaný na poskytnutie zdravotnej starostlivosti.