Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Tribečské múzeum predstavuje svet skamenelín

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Prostredníctvom autentických exponátov - fosílií, ako sú trilobity, amonity, koraly, ulitníky, lastúrniky, spoznajú ich život a vek.

Topoľčany 4. novembra (TASR) – Výtvarné podujatie tematicky zamerané na skameneliny pripravili pracovníci Tribečského múzea v Topoľčanoch. Určené je najmä deťom materských škôl a žiakom základných škôl, informovala geologička múzea Jana Prícka. Podujatie Skamenelý svet potrvá do 19. novembra.

V prezentačnej časti sa návštevníci ocitnú v ríši dávno vyhynutých svetov. Prostredníctvom autentických exponátov - fosílií, ako sú trilobity, amonity, koraly, ulitníky, lastúrniky, spoznajú ich život a vek. „Pomocou modelovacej hmoty, plastelíny či pasteliek návštevníci oživia prvohorné trilobity, druhohorné hlavonožce, amonity a belemnity, ktoré vyhynuli pred mnohými miliónmi rokov,“ povedala Prícka.

Okrem výtvarných aktivít sú pre záujemcov pripravené aj ďalšie vedomostné a tvorivé úlohy. Svoj dôvtip a bystrosť si môžu vyskúšať pri skladaní 3D fosílií z papiera, maľovaní sadrových odliatkov či výrobe vianočného svietnika v tvare hviezdice.