Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Regióny

Dni zdravia v Trnave sa vracajú na Hlavnú ulicu

Na archívnej snímke cvičenie jogy počas podujatia Dni zdravia v Parku Bela IV. v Trnave v pondelok 21. júna 2021. Foto: TASR Lukáš Grinaj

Stredná zdravotnícka škola Trnava bude v utorok merať tlak na viacerých stanovištiach a poskytovať rady v starostlivosti o detské zuby.

Trnava 10. júna (TASR) – Dni zdravia v Trnave sa po dvoch rokoch vracajú na Hlavnú ulicu. Podujatie s viac ako dvadsaťročnou históriou sa uskutoční od utorka 14. júna do soboty 18. júna a ponúkne rad overených i nových podujatí, zacielených za zdravý životný štýl, upevňovanie zdravia i poradenstvo. Aktivity sú zacielené na všetky vekové generácie. Informovala o tom hovorkyňa trnavskej radnice Veronika Majtánová.

Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) bude opäť na radnici ponúkať merania a poradenstvo. Počas utorka a stredy bude zisťovať lipidové spektrum, merať sa bude aj glukóza a cholesterol. Prijímať bude aj vzorky studničnej vody a zeleniny na zisťovanie obsahu dusičnanov a dusitanov. Na záujemcov čaká individuálne poradenstvo v oblasti výživy, prevencie infekcie HIV/AIDS, drogových závislostí, odvykania od fajčenia i na podporu psychického zdravia a telesnej aktivity. Pracovníci RÚVZ budú poskytovať aj informácie o pravidelnom očkovaní či správnej technike umývania rúk, ktorú si každý bude môcť overiť na špeciálnom prístroji.

Stredná zdravotnícka škola Trnava bude v utorok merať tlak na viacerých stanovištiach a poskytovať rady v starostlivosti o detské zuby. Naplánované sú tiež ochutnávky čajov na Hlavnej a Trhovej ulici, ktoré pripravia študenti farmácie. Masáž rúk a šije poskytnú študenti v utorok v priestoroch denného centra na Hlavnej 8.

V utorok bude Trnavská univerzita pred radnicou prezentovať ukážky prvej pomoci, tiež praktické ukážky samovyšetrenia prsníkov. Na mieste sa bude dať zistiť aj krvná skupina z kvapky krvi.

Aktivita s názvom Trnava v pohybe príde v stredu na radnicu pomocou prístroja InBody370 merať hmotnosť, množstvo a percento tuku v tele. V piatok v Parku Antona Bernoláka od 17.00 h predstavia svoju koncepciu, ktorú si bude možné priamo vyskúšať. Vo štvrtok sú v priestoroch Centra voľného času V jame pripravené aktivity zamerané na zdravý životný štýl pre deti.