Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Trnavský Ekofest 2022 bude opäť v kine a v záhradách múzea

Na archívnej snímke budova Západoslovenského múzea v Trnave. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Výťažok z Ekofestu bude znovu venovaný na výsadbu stromov v Trnave. Vstup na piatkový a sobotný dopoludňajší program je voľný, na popoludňajšie koncerty bude spoplatnený.

Trnava 21. júna (TASR) - Štrnásty ročník festivalu Ekofest sa uskutoční 24. júna v kine Hviezda a 25. júna v záhradách Západoslovenského múzea v Trnave a prinesie opäť environmentálne témy. Z výťažku podujatia bolo doposiaľ v Trnave vysadených 173 nových stromov a stovky kríkov aj trvaliek. Informoval o tom za organizátorov Matej Lančarič.

Pre návštevníkov sú pripravené vystúpenia hudobných skupín, prednášky na témy a problémy životného prostredia, premietania osvetových filmov, program pre rodiny, workshopy, infostánky, výstavy v kine aj záhradách. V piatok (24. 6.) dopoludnia program odštartuje premietaním filmov pre študentov z trnavských škôl v kine. V sobotu (25. 6.) bude Ekofest pokračovať v záhradách múzea. Dopoludňajší program je vyhradený najmä pre rodiny, začne sa vystúpením trnavskej hudobnej skupiny Maliny Jam, budú sa konať workshopy, tvorivé envirodielne, návštevníci si budú môcť pozrieť výstavu aj prezentačné infostánky ochranárskych združení. Na poludnie má Roman Slobodník z Ochrany dravcov na Slovensku pripravenú prednášku Ochrana orla kráľovského v Panónskom regióne a po ňom predstaví Jakub Mišek projekt Mestská farma a komunitný zelovoc pri Trnave.

Koncerty hudobných skupín sú naplánované v poradí Zotrwačnosť, trnavský rockový rapper Ignasio, Ploštín Punk, Bullet Holles, revival AC/DC z Maďarska, Doga, Konflikt a na záver Polemic.

Výťažok z Ekofestu bude znovu venovaný na výsadbu stromov v Trnave. Vstup na piatkový a sobotný dopoludňajší program je voľný, na popoludňajšie koncerty bude spoplatnený.