Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Hráči Spartaka budú dobrovoľníkmi charitnej potravinovej zbierky

Na snímke radosť hráčov Trnavy po strelení gólu v zápase 10. kola Fortuna ligy FC Vion Zlaté Moravce - Vráble - FC Spartak Trnava v Zlatých Moravciach 29. septembra 2019. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Trvanlivé potraviny a hygienické pomôcky zo zbierky sa v roku 2020 dostanú k dôchodcom, rodinám v krízových situáciách, osamelým matkám i ľuďom bez domova.

Trnava 20. novembra (TASR) - Ľudí v krízových životných situáciách budú môcť podporiť darcovia vo viacerých mestách Trnavského samosprávneho kraja v rámci zbierky Trnavskej arcidiecéznej charity (TACH). Od štvrtka (21.11.) do soboty (23.11.) sa bude dať podľa riaditeľa TACH Miroslava Dzurecha v hypermarketoch prispieť potravinami alebo hygienickými pomôckami. Akciu podporia aj futbalisti trnavského Spartaka.

"Potravinová zbierka sa bude konať v Trnave, Hlohovci, Piešťanoch, v Galante, Šali, Pate, Dunajskej Strede, vo Veľkom Mederi a v Novom Meste nad Váhom. Vlani z nej do skladu solidarity putovalo dokopy 15,5 tony tovaru v hodnote viac ako 23.000 eur. Aj teraz by sme radi získali toľko potravín a drogérie, aby sme nimi mohli podporiť klientov celý nasledujúci rok," uviedol Dzurech.

V predajniach Tesco môžu darcovia nakúpiť trvanlivé potraviny a drogériu, ktoré potom odovzdajú v stánkoch charity. "Zbierka by však nefungovala bez dobrovoľníkov, ktorí sa v týchto stánkoch striedajú a poskytujú informácie nakupujúcim. Tento rok prisľúbili svoju účasť aj futbalisti Spartaka Trnava, ktorých bude môcť verejnosť stretnúť na dvoch predajniach v Trnave," doplnil Dzurech.

Trvanlivé potraviny a hygienické pomôcky zo zbierky sa v roku 2020 dostanú k dôchodcom, rodinám v krízových situáciách, osamelým matkám i ľuďom bez domova. "Podporovateľov prosíme, aby kupovali najmä konzervy s mäsom a rybami, paštéty, instantné polievky, ale aj kávu, čaj, olej či ryžu. Z drogérie zas dezinfekčné prostriedky, jednorazové holiace strojčeky, penu na holenie, zubné pasty a kefky, detské plienky, hygienické vložky, šampóny a sprchovacie gély," doplnil Dzurech.