Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Trnava ocenila významných jednotlivcov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Slávnostné udeľovanie ocenení významným jednotlivcom i kolektívom za rok 2019 sa uskutočnilo na nádvorí trnavskej radnice.

Trnava 1. augusta (TASR) - Osobnosti z oblasti práva, hudby, sociálnej pomoci a športu dostali ocenenia od mesta Trnava, na ktoré si kvôli pandémii museli rok počkať. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Veronika Majtánová. Slávnostné udeľovanie ocenení významným jednotlivcom i kolektívom za rok 2019 sa uskutočnilo na nádvorí trnavskej radnice.

"Návrhy na udelenie ocenení mesta Trnavy schválili poslanci mestského zastupiteľstva vo februári 2020. Nositeľmi Ceny mesta Trnavy sa stali Jozef Opatovský za upevňovanie demokratických princípov v oblasti justície a spevácky zbor gymnázií mesta Trnavy Cantica nova za úspešnú päťdesiatročnú činnosť a reprezentáciu Trnavy v zborovom speve," informovala Majtánová.

Uznanie za zásluhy o rozvoj a reprezentáciu mesta Trnava dostali Igor Fabián za dlhoročnú prácu v prospech seniorov a Dagmar Galbová za dobrovoľnícku prácu na pomoc rodinám v núdzi. "In memoriam bude udelené uznanie Jozefovi Kozmalovi za celoživotnú športovú činnosť a Štefanovi Oroszovi za prínos v oblasti hudobného života v Trnave," doplnila hovorkyňa mesta.