Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Očkovanie proti COVID-19 bude aj v trnavskej Mestskej športovej hale

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Vakcinačné centrá by mali slúžiť v nasledujúcich týždňoch až do augusta tohto roka, keď by vakcinácia prešla na ambulantný sektor.

Trnava 5. mája (TASR) – Veľkokapacitné centrá na očkovanie proti ochoreniu COVID-19 pribudnú v Trnavskom samosprávnom kraji v krátkom čase v Piešťanoch, Trnave a neskôr aj v Galante. Informoval o tom predseda TTSK Jozef Viskupič v súvislosti s avizovaným nárastom dodávok vakcín na Slovensko. V súčasnosti bývajú na víkendy v TTSK otvorené tri centrá – v Trnave na strednej zdravotníckej škole, v Dunajskej Strede a Skalici.

„Už nasledujúci víkend by sa malo začať s očkovaním vakcínou od Moderny v Mestskej športovej hale na Rybníkovej ulici v Trnave," povedal Viskupič na stredajšom rokovaní krajského zastupiteľstva v Trnave. Toto centrum vybudovalo po materiálnej aj technickej stránke mesto Trnava už v polovici februára, avšak TTSK, ktorý koordinuje vakcináciu v kraji, ho doteraz nevyužíval. „Hľadali sme riešenia, záviselo to aj od dodávky vakcín," uviedol Viskupič. V Piešťanoch sa s vakcinačným centrom počíta na Kúpeľnom ostrove, v objekte Slovenských liečebných kúpeľov.

Počas uplynulého víkendu očkovali v centrách Dunajskej Strede, Skalici aj Trnave prvýkrát vakcínou od Pfizer/BioNTech, podali ju viac ako 5000 ľudom vo veku nad 60 rokov. V nedeľu (2. 5.) vakcínu AstraZeneca v Trnave podali 2343 ľuďom. „Od konca februára bolo v našich veľkokapacitných centrách zaočkovaných už takmer 62.000 ľudí," konštatoval Viskupič.

Vakcinačné centrá by mali slúžiť v nasledujúcich týždňoch až do augusta tohto roka, keď by vakcinácia prešla podľa Viskupičových slov na ambulantný sektor.