Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Regióny

Študenti trnavskej SPŠ dopravnej boli súčasťou projektu 21 hrdinov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Baumann

Pod vedením lektorov v skupinách vytvárali vlastné projekty zlepšujúce klímu školy, uviedol Norbert Chomistek.

Trnava 6. apríla (TASR) – Tretiaci Strednej priemyselnej školy dopravnej v Trnave boli osem uplynulých týždňov účastníkmi projektu s názvom 21 hrdinov. Cieľom kurzu podnikateľských zručností bolo motivovať ich k aktivite a angažovanosti, tiež samostatnosti pri vytváraní vlastného projektu. Organizovalo ho občianske združenie (OZ) Lifestarter s podporou Slovak Business Agency. Informoval o tom PR asistent OZ Norbert Chomistek.

"Študenti dostali príležitosť učiť sa princípom spolupráce a rozšíriť si svoje znalosti v témach analýzy silných a slabých stránok, dizajnového myslenia, manažmentu projektu či marketingu. Pod vedením lektorov v skupinách vytvárali vlastné projekty zlepšujúce klímu školy. Výsledkom bolo vytvorenie malej rekreačnej zóny so stolným futbalom, nové hygienické potreby pre niektoré triedy a pripravujú aj projekt vedomostného kvízu pre školu," uviedol Chomistek.

OZ plánuje v budúcnosti kurz spustiť aj na ďalších stredných školách v Trnave, ktoré prejavia záujem, a umožniť tak ďalším mladým ľuďom rozširovať ich komunikačné, prezentačné a podnikateľské zručnosti.