Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Regióny

Tri vysoké školy v Trnave pripravujú spoločný Univerzitný ples

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Podľa rektorky UCM Kataríny Slobodovej Novákovej je to príležitosť na utuženie vzťahov.

Trnava 9. januára (TASR) - Tri univerzity v Trnave sa dohodli na organizácii spoločného 1. univerzitného plesu. Univerzita sv. Cyrila a Metoda (UCM), Trnavská univerzita (TU) a Materiálovotechnologická fakulta (MTF) Slovenskej technickej univerzity ho pripravujú na 27. januára, informujú o tom na svojich weboch.

Spoločenská akcia sa uskutoční v čase, keď TU a UCM plánujú spojenie do jedného subjektu, podali projekt na výzvu ministerstva školstva na vznik konzorcia trnavských univerzít. Plesy si doteraz pripravovali školy samy, TU má za sebou 19 ročníkov, na UCM takéto podujatia pripravovali zväčša fakulty.

Obľube sa pred pandémiou tešili spoločné študentské plesy, ktoré sa začali v roku 2015. V tomto roku je Univerzitný ples príležitosťou na stretnutia celej akademickej obce a je prvým svojho druhu po desaťročiach spoločnej existencie v Trnave. MtF funguje od roku 1986, Trnavská univerzita bola založená v roku 1992 a Univerzita sv. Cyrila a Metoda vznikla v roku 1997.

Podľa rektorky UCM Kataríny Slobodovej Novákovej je to príležitosť na utuženie vzťahov. "Verím, že nám umožní osláviť nielen naše akademické úspechy, ale aj bohatú kultúru a spoločenské hodnoty, ktoré nás spájajú," uviedla.