Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Trnava usporiada prezentáciu štúdie rekonštrukcie areálu ZŠ na Kubinu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Návrh počíta s ihriskom na malý futbal a hádzanú, ihriskom na vybíjanú a basketbal, ako aj ihriskom s workoutovými a fitness prvkami.

Trnava 1. januára (TASR) - Ideovú štúdiu revitalizácie areálu Základnej školy na ulici Andreja Kubinu predstaví mesto Trnava v utorok 10. januára na verejnej prezentácii v priestoroch školy. Informovala o tom hovorkyňa mesta Veronika Majtánová.

Prezentácia je určená najmä tým, ktorí školský dvor využívajú. Aktuálne sa spracováva projektová dokumentácia pre realizáciu stavby, ktorá je podkladom na vydanie stavebného povolenia.

V rámci projektu sa okrem iného v areáli školy vyvŕta studňa, vybuduje sa systém na udržiavanie dažďovej vody a jej postupné vsakovanie do pôdy, bežecká trať nepravidelného tvaru s troma dráhami obkolesí tri športové ihriská. Návrh počíta s ihriskom na malý futbal a hádzanú, ihriskom na vybíjanú a basketbal, ako aj ihriskom s workoutovými a fitness prvkami.

"Po prerokovaní sa spustí príprava realizačnej dokumentácie, aby sa v druhej polovici roku mohlo začať verejné obstarávanie na zhotoviteľa. Mne osobne sa tento návrh s inkluzívnymi prvkami veľmi páči a celkovo zvýši herné a športové možnosti v lokalite," uviedol primátor Peter Bročka.