Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Trnavská arcidiecézna charita podávala mikulášsku večeru

Snímka z charitatívnej akcie Trnavskej arcidiecézy, na ktorej pohostili 130 ľudí v núdzi. V Trnave 4. decembra 2020. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Tým, ktorí sa na Trnavskú arcidiecéznu charitu (TACH) nedostali, chcú jedlo doručiť následne prostredníctvom dobrovoľníkov.

Trnava 4. decembra (TASR) – Trnavská arcidiecézna charita (TACH) v spolupráci s partnermi pripravila v piatok 145 porcií Mikulášskej večere pre viacčlenné rodiny v núdzi, osamelých seniorov a ľudí bez domova. Porcie s kapustnicou, rezňom so šalátom a dezertom mohli skonzumovať v jej pripravených vonkajších priestoroch, alebo si ich vziať so sebou. Jedlo podľa riaditeľa TACH Miroslava Dzurecha nie je náhradou za tradičnú predštedrovečernú večeru pre ľudí bez domova a osamelých, ktorá sa aj v tomto roku bude v nejakej podobe konať.


"Toto je samostatná akcia, možno aj z nej vytvoríme tradíciu," povedal Dzurech. Dokonca tým, ktorí sa v piatok v podvečer na TACH nedostali, chcú jedlo doručiť následne prostredníctvom dobrovoľníkov. "Chceme im takto vyjadriť solidaritu a symbolicky a prakticky poslúžiť takouto službou," dodal riaditeľ TACH.

Podujatie pripravila TACH ako súčasť aktivity Slovenskej katolíckej charity.