Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

V trnavskej nemocnici nacvičovali príjem pacienta s koronavírusom

Ilustračné foto. Foto: TASR - Martin Baumann

Nasimulovaná bola situácia, keby prišla pacientka na urgentný príjem, kde zistili, že má príznaky ochorenia a zisťovali, či cestovala z krajín, v ktorých sa vyskytuje koronavírus.

Trnava 10. februára (TASR) – Príjem pacienta s podozrením na koronavírus nacvičovali v závere uplynulého týždňa vo Fakultnej nemocnici (FN) v Trnave. Zdravotníci boli súčinní s regionálnym úradom verejného zdravotníctva (RÚVZ) a ďalšími záchrannými zložkami. Informuje o tom nemocnica na sociálnej sieti.

"Išlo o simulovaný priebeh príjmu pacienta s podozrením na koronavírus, aby personál nemocnice vedel konať adekvátne v reálnej situácii. Personál preukázal pripravenosť na krízové situácie," uvádza FN. Nasimulovaná bola situácia, keby prišla pacientka na urgentný príjem, kde zistili, že má príznaky ochorenia a zisťovali, či cestovala z krajín, v ktorých sa vyskytuje koronavírus. Následne bola izolovaná a vykonané boli prvé vyšetrenia, pričom personál pracoval v ochranných odevoch. Po vyšetreniach bola prevezená na Infekčnú kliniku FN, izolovaná v špeciálnej izbe a bol vyčlenený personál, ktorý sa mal o pacientku starať.

Informácie o infekcii možno získať na linke na RÚVZ so sídlom v Trnave 0905 903 053 alebo na webovej stránke Úradu verejného zdravotníctva SR.