Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Trnavčania zažijú už 11. ročník podujatia Stredovek pod hradbami

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Hoci sa v tomto roku nekoná Tradičný trnavský jarmok, nechceli sme návštevníkov ukrátiť o možnosť vychutnať si z výšky krásy Trnavy a okolia, informoval Michal Praj.

Trnava 19. septembra (TASR) – V Bernolákovom sade pod trnavskými hradbami sa uskutoční 11. ročník podujatia Stredovek pod hradbami. Informoval o tom zastupujúci výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Trnava Tourism Alexander Prostinák.

Návštevníkom prinesie nielen rytierske či lukostrelecké súboje, ale priblíži aj život v osadách spred niekoľkých storočí. "Súčasťou podujatia bude aj GPS hra Mocný opasok, ktorej od 15.00 do 18.00 h vdýchnu život herci. Stvárnia obyvateľov Trnavy v priereze niekoľkých storočí, kde ich oboznámia s dôležitými míľnikmi, ktoré zažili. Trasa hry povedie cez pokojné a aj rušné uličky, tak treba dbať na bezpečnosť seba i svojich detí," uviedol Prostinák.

Súčasťou podujatia bude aj možnosť navštíviť Mestskú vežu. "Hoci sa v tomto roku nekoná Tradičný trnavský jarmok, nechceli sme návštevníkov ukrátiť o možnosť vychutnať si z výšky krásy Trnavy a okolia. Otvorené budeme mať tradične od 10.00 h a posledný vstup bude o 19.30 h," informoval manažér Turistického informačného centra – Región Trnava Michal Praj.

Vstup na stredoveké podujatie je voľný a začína sa počas víkendu vždy o 10.00 h a potrvá do 22.00 h.