Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Trnavská polícia vyšetruje prípad nahlásenia bomby na súde

Ilustračné foto Foto: TASR

Operačné stredisko prijalo ihneď opatrenia a vzhľadom na to, že oznamovateľ neuviedol sídlo krajského súdu, operačný dôstojník vyrozumel všetky krajské mestá na území Slovenska.

Trnava 28. septembra (TASR) - Trnavská polícia vyšetruje utorkový (27. 9.) prípad nahlásenej bomby. Neznámy volajúci zavolal na tiesňovú linku v Trnave s tým, že sa na krajskom súde nachádza bomba, ktorá má v ten deň vybuchnúť. Operačné stredisko prijalo ihneď opatrenia a vzhľadom na to, že oznamovateľ neuviedol sídlo krajského súdu, operačný dôstojník vyrozumel všetky krajské mestá na území Slovenska. Informovala o tom trnavská krajská policajná hovorkyňa Zlatica Antalová.

"V meste Trnava policajti spolu s hasičmi začali ihneď konať, budovu krajského súdu evakuovali a vykonali všetky potrebné opatrenia. Policajní pyrotechnici urobili spolu so psovodmi pyrotechnickú prehliadku s negatívnym výsledkom. Rovnaký výsledok nahlásili aj kolegovia z ostatných krajov," uviedla.

Krátko nato polícia vykonala v meste Trnava aj ďalšie opatrenia, preverila aj budovu okresného súdu, taktiež bez nálezu. "V zmysle zákona môže za šírenie poplašnej správy, ktorá vedie k nebezpečenstvu vážneho znepokojenia obyvateľstva, hroziť trest odňatia slobody na jeden až päť rokov," doplnila hovorkyňa.