Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Trnavská univerzita otvorila dvere budúcim študentom i verejnosti

Trnavská univerzita, archívne foto Foto: TASR

Na Fakulte zdravotníctva a sociálnej práce TU nachystali prezentácie katedier i exkurziu do laboratórií a trnavskej nemocnice, kde študenti absolvujú prax.

Trnava 29. januára (TASR) - Všetkých päť fakúlt Trnavskej univerzity (TU) v Trnave pripravilo na stredu Deň otvorených dverí. Budúci študenti i verejnosť si mohli prezrieť priestory a zúčastniť sa na krátkych prednáškach. Informoval o tom Matúš Demko z oddelenia marketingu a PR.

Pre budúcich učiteľov, sociálnych pedagógov, vychovávateľov, tlmočníkov posunkového jazyka alebo editorov pripravila Pedagogická fakulta TU možnosť stretnutia s predstaviteľmi fakulty i jej študentmi, aby sa mohli dozvedieť o možnostiach štúdia. „Na Filozofickej fakulte TU sa študuje etika, filozofia, história, klasická archeológia a klasické jazyky, ale aj psychológia, politológia či sociológia. Pripravila sériu viacerých prednášok, okrem iných o antickej architektúre, radikalizme a extrémizme, pracovnej motivácii či manipulatívnom správaní,“ uviedol Demko.

Na Fakulte zdravotníctva a sociálnej práce TU nachystali prezentácie katedier i exkurziu do laboratórií a trnavskej nemocnice, kde študenti absolvujú prax. Teologická fakulta TU k stretnutiu s prorektorom Milošom Lichnerom priradila prednášku Fedora Gála O dialógu a jeho hraniciach. A Právnická fakulta TU sa rozhodla Deň otvorených dverí zopakovať ešte 5. marca.