Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Trnavské dobrovoľnícke centrum čaká nominácie na Srdce na dlani 2022

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Nominovaní, o ktorých spomedzi návrhov rozhodne odborná hodnotiaca komisia, budú ocenení na slávnostnom podujatí.

Trnava 6. novembra (TASR) – Nominácie na ocenenie Srdce na dlani 2022 pre výnimočných dobrovoľníkov možno Dobrovoľníckemu centru (DC) Trnavského kraja zasielať do 10. novembra. Ceny udelia jednotlivcom i kolektívom za prácu doma i v zahraničí, koordinátorom i podporovateľom dobrovoľníctva. Informovala o tom riaditeľka DC Zuzana Šujanová.

"Verím, že aj touto formou môžeme vyjadriť vďaku aktívnym občanom i komunitám, ktorí na území Trnavského kraja nezištne pomáhajú v rôznych sférach, často na úkor vlastného voľného času či súkromného života. Toto oceňovanie je jedna z ciest, ako podporiť a dať vedieť širokej verejnosti o angažovaných ľuďoch a o tom, ako ich činnosť reálne pomáha nielen komunite v ich bezprostrednom okolí," uviedla Šujanová.

Ocenenie Srdce na dlani sa udeľuje pri príležitosti Medzinárodného dňa dobrovoľníkov a Medzinárodného dňa koordinátorov dobrovoľníkov. Ide o ocenenie za dobrovoľnícku činnosť, ktorú vykonávajú bez nároku na finančnú odmenu v prospech iných v rôznych oblastiach spoločenského života, rozvoja komunity, ochrany životného prostredia, kultúry, výchovy a vzdelávania a ďalších oblastiach. Ide aj o ocenenie koordinátorov, ako i ocenenie skupín, programov či subjektov, ktoré vytvárajú podmienky na rozvoj dobrovoľníctva.

Nominovaní, o ktorých spomedzi návrhov rozhodne odborná hodnotiaca komisia, budú ocenení na slávnostnom podujatí. Konať sa bude pod záštitou Krajskej inovačnej rozvojovej agentúry a Trnavského samosprávneho kraja.