Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Regióny

ALKOHOL ZA VOLANTOM: Trnavskí policajti riešili dvoch opitých vodičov

Snímka z miesta nehody. Foto: FB Polícia SR - Trnavský kraj

Dopravnú nehodu spôsobil pri meste Leopoldov 67-ročný vodič.

Trnava 27. júna (TASR) - Trnavskí dopravní policajti riešili dvoch vodičov, ktorí v nedeľu (25. 6.) v podvečerných hodinách šoférovali pod vplyvom alkoholu a jeden dokonca spôsobil dopravnú nehodu. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Zlatica Antalová.

Dopravnú nehodu spôsobil pri meste Leopoldov 67-ročný vodič. "Podľa prvotných informácií vodič na osobnom aute pravdepodobne pri vychádzaní z vedľajšej cesty nedal prednosť ďalšiemu autu na hlavnej ceste. Jeho 20-ročný vodič už nestihol zareagovať. Po náraze skončilo auto mladšieho vodiča mimo cestu. Pri nehode sa nikto nezranil," uviedla Antalová.

Policajti podrobili oboch vodičov dychovým skúškam. U mladšieho z vodičov policajti alkohol nepotvrdili. Starší muž nafúkal 1,9 promile.

Policajti zastavili v nedeľu krátko pred 22.00 h vodiča, ktorý pri prvej dychovej skúške nafúkal 2,31 promile. Pri opakovanej sa nameraná hodnota vyšplhala dokonca na 2,67 promile. "Obaja vodiči skončili v policajnej cele a za prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky sa v rámci tzv. superrýchleho konania postavia pred sudcu," doplnila krajská policajná hovorkyňa.