Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Trnavskí poslanci schválili zadania územných plánov dvoch obytných zón

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Dano Veselský

V prvom prípade ide o zámer výstavby zhruba 240 rodinných domov a 40 bytových jednotiek v činžiakoch.

Trnava 16. februára (TASR) – Na svojom prvom online zasadnutí dali poslanci trnavského mestského zastupiteľstva zelenú dvom novým zónam mesta – obytnej zóne Pri Modranskej ceste a na Medziháji. Odhlasovali schválenie zadania územných plánov lokalít nachádzajúcich na západnom okraji zastavaného územia mesta v smere na obec Ružindol.

Majiteľom pozemkov Pri Modranskej ceste je súkromný sektor, vlastníkom na Medziháji je samo mesto. V prvom prípade ide o zámer výstavby zhruba 240 rodinných domov a 40 bytových jednotiek v činžiakoch, spolu tam má byť okolo 750 obyvateľov. Na Medziháji, ktorý sa nachádza v tesnej blízkosti obce Ružindol, by malo bývať okolo 1600 ľudí v 400 rodinných domoch a 230 bytoch s komplexnou občianskou vybavenosťou vrátane škôl, zdravotnej starostlivosti a služby pre seniorov.

V pripomienkovom konaní k obom projektom sa vyjadrila obec Ružindol, ktorá poukázala na viaceré aspekty dosahu výstavby, napríklad na dopravnú nepripravenosť súčasnej cestnej infraštruktúry na nárast objemu dopravy. Odpoveďou radnice na niektoré požiadavky Ružindolčanov bolo, že budú súčasťou procesu posudzovania vplyvov na životné prostredie (EIA). V prípade Medzihája obyvatelia poukazujú, že výstavba na hranici katastrálneho územia obce významne naruší dedinský charakter Ružindola a touto zástavbou sa vlastne rozširuje táto obec.