Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Trnavský kraj k začiatku školského roka vynovil školy

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Najviac sa môžu tešiť z vynovených škôl v Piešťanoch, Hlohovci a Dunajskej Strede.

Trnava 26. augusta (TASR) – Sieť stredných škôl a školských zariadení v zriaďovateľskej funkcii Trnavského samosprávneho kraja zostáva k novému školskému roku nezmenená.

V súčasnosti má v pôsobnosti vyše päť desiatok gymnázií a stredných odborných škôl vo všetkých siedmich okresoch kraja.

Z toho gymnaziálnemu štúdiu sa môžu mladí ľudia venovať na šestnástich miestach, v krajskej Trnave, v Galante a Šamoríne sú po dve takéto školy, v Dunajskej Strede tri, Piešťanoch, Hlohovci, Skalici, Seredi, Vrbovom a Veľkom Mederi po jednej, pričom v počte nie sú zahrnuté súkromné alebo cirkevné zariadenia.

V novom školskom roku kraj pristúpil k viacerým zásadnejším rekonštrukciám svojich školských objektov.

Ilustračné foto
Foto: TASR/Milan Kapusta
Najviac sa môžu tešiť z vynovených škôl v Piešťanoch, Hlohovci a Dunajskej Strede. Na piešťanskom Gymnáziu Paula de Coubertina počas prázdnin dostali nový vzhľad sociálne zariadenia pre študentov, čo vyšlo TTSK na 21.246 eur. Ešte predtým rekonštruovali v škole kanalizáciu za 19.719 eur. TASR o tom informoval hovorca TTSK Patrik Velšic.

"Na Strednej odbornej škole technickej v Hlohovci a Strednej odbornej škole stavebnej s vyučovacím jazykom maďarským v Dunajskej Strede prišli na rad strechy," povedal Velšic. V prvom prípade stála rekonštrukcia 23.871 eur a v druhom 23.475 eur. Na ostatných školách sa robili počas prázdnin bežné opravy, ktoré boli v silách jednotlivých škôl.